Ieškant neįprastų receptų

Tradiciškai mes įpratę, kad kelionės yra skirstomos į pažintines, pramogines, tačiau vis popualiaresniu tampa bendras šių dviejų kelionių tipų junginys, kuris kartu yra ir toks skirtingas, tai kulinarinės kelionės. Gurmanai keliauja po visą pasaulį, ieškodami naujų, dar neragautų patiekalų. Pabandykime apžvelgti keletą iš pačių egzotiškiausių.

kepti vorai 300x225 Ieškant neįprastų receptųTailande bei Kombodžoje yra itin paplitę kepti vorai. Tokių vabzdžių gamybos receptai yra perduodami iš kartos į kartą ir šiose šalyse vorai (tiksliau Tarantulai) yra laikomi itin dideliu delikatesu. Tailande taip išpopuliarėjo kepti vorai, jog kilo grėsmė visai šių vorų populiacijai. Vietiniai netingi keliauti dešimtis kilometrų pėškomis tam, kad vorų poravimosi vietose prisirinkti šių vabzdžių.

Kiekvienas iš mūsų esame girdėję ar net valgę Suši. Tai tradicinis Japoniškas žuvies patiekalas. Tačiau tarp to Suši, kuris yra parduodamas pas mus ir to, kurio galima paragauti Japonijje, yra didelis skirtumas. Šie žuvies patiekalai tėvynėje yra ruošiami iš žalios žuvies bei kitų jūros gėrybių. Valgyti žalią (neparuoštą) žuvį atrodo keista, bet japonai tai laiko norma ir mielai vaišina šiuo patiekalu svečius bei užsienio turistus.

Norisi patiekalo iš mėsos?

keptas suo Ieškant neįprastų receptųJei Jums atrodo, kad Azijiečiai valgo tik vabalus ir žuvis, Jūs klystate. Azijoje yra vertinami ir mėsos patiekalai. Štai Kinijoje yra norma valgyti šunis. Nemaža dalis Europiečių bei amerikiečių, besilankančių šioje šalyje, su pagieža žvelgia į gatvėse pardavinėjama keptą šuns mėsą, bet dėl egzotikos kai kurie ryžtasi ir jos paragauti.

Tiesa sakant, ir aš, rašydamas šį įrašą, svarsčiau, ar dėti kepto šuns nuotrauką ar ne? Bet nusprendžiau, kad reikia tai parodyti ir jums. Turiu pripažinti, kad man toks vaizdas nėra labai mielas.

Na, papietavus reikia ir užgerti. Vietname yra laikoma gero tono ženklu, pasiūlyti svečiui degtinės (vietinės) su kątik išpjauta ir dar plakančia gyvatės širdimi. Visą tai užgeriant tos pačios gyvatės krauju.

Taigi, tiems, kas trokšta ekstremalių pojūčių, visai nebūtina šokti su parašiutu ar kopti į Everestą, ne ką mažiau emocijų sukelti gali ir kulinarinės kelionės po Azijos šalis.

This entry was posted in Be kategorijos, Įdomybės, Patarimai keliaujantiems, Pažintinės kelionės visame pasaulyje. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *